Κρασιμίρ Παβλόφ

ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Ο πλούτος και η ομορφιά της ψυχής της εκφράζονται με ποικίλους τρόπους. Η ευγενική και συναισθηματική της φύση κερδίζει τόσο τη συμπάθεια των συναδέλφων της όσο και το σεβασμό και την αγάπη των μαθητών της. Έχει ένα σπάνιο χαρακτήρα με αρχές, ήθος και πλούτο που είναι σχεδόν αδύνατο να τον περιγράψει κανείς. Είναι ικανή να παραδίνει μαθήματα, να συμμετέχει σε επιστημονικές συζητήσεις, να αναλύει, να βγάζει συμπεράσματα. Αυτό δεν αποκλείει ωστόσο τη δυνατότητα να αφήνεται με αφέλεια στην επιθυμία της να διηγείται, να δημιουργεί εκπλήξεις, να δικαιολογείται, να μας κάνει να γελάμε και να συγκινεί. Το ταλέντο της είναι να μαθαίνει τους άλλους και να διαπαιδαγωγεί και ήταν πραγματική ευτυχία για τους μαθητές της στο Αθλητικό σχολείο μέσης γενικής εκπαίδευσης «Στέφαν Καρατζάς», που είχαν για καθηγήτρια τους στη γαλλική γλώσσα την Κωνσταντίνα Δημητρίου.

Τα διπλώματα της και οι συστάσεις της είναι εξαιρετικά: άριστη γνώση της δουλειάς, πλήρης κατοχή τεσσάρων γλωσσών, υψηλή μόρφωση, ενεργητικότητα με οξεία θετική σκέψη. Επιστέγασμα όλων αυτών αποτελεί η επιστημονική της δουλειά, το βραβείο πρωτότυπης εργασίας νέων επιστημόνων καθώς και η πρόταση που της έγινε να αναλάβει τη θέση βοηθού στο Πανεπιστήμιο του Βελίκο Τύρνοβο.

Αν μπορούσα να αποκαλύψω το μυστικό της προσωπικότητάς της που με κατάκτησε και με μάγεψε, θα έθετα στον εαυτό μου την ερώτηση: Ποια ανάγκη να το κάνω; Η απάντηση είναι: Γιατί αυτή είναι ο καλύτερος άνθρωπος που γνωρίζω.

Κρασιμίρ Παβλόφ – Γ΄Λυκείου

__________________

Δημοσιεύτηκε στο φυλλάδιο αφιερωμένο στη δεκαετηρίδα από την ίδρυση του Αθλητικού σχολείου μέσης γενικής εκπαίδευσης «Στέφαν Καρατζάς» της πόλης Χάσκοβο, Χάσκοβο, Μάης 1980

Μετάφραση από τα βουλγάρικα: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ